امروز در بخش کشاورزی با بهکارگیری تمامی پتانسیل موجود در کشور قادر خواهیم بود ضریب خوداتکایی به تولیدات داخلی و دستیابی به امنیت غذایی را افزایش دهیم.
به گزارش کشت ورز به نقل از ایانا، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز در آیین سیامین دوره معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی با بیان اینکه مراسم سال جاری با شعار "با دانش تولید کنیم" در حال برگزاری است، از تلاش تمامی بهرهبرداران بهویژه تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی در سال زراعی گذشته با وجود تنگناهایی مانند کمآبی و تغییرات اقلیمی در راستای تولید با دانش نوین تقدیر کرد و گفت: امروز در بخش کشاورزی با بهکارگیری تمامی پتانسیل موجود در کشور قادر خواهیم بود ضریب خوداتکایی به تولیدات داخلی و دستیابی به امنیت غذایی را افزایش دهیم.
اسکندر زند بهرهبرداران و تولیدکنندگان را از مهمترین سرمایههای بخش کشاورزی دانست و افزود: نمونههای ملی کشاورزی توانستهاند با استفاده از دانش و شیوههای نوین تولید، با اجرای فعالیتهای ترویجی، کشاورزی کشور را ارتقاء دهند و امیدواریم بتوانیم با تأمین تجربی تولیدکنندگان نمونه بخش، به تمامی بهرهبرداران کشاورزی گامی بلند در ارتقاء کشاورزی کشور برداریم.
تلاش برای ارتقای متوسط تولید گندم به ۴/۵ تن در هکتار
در ادامه نیز وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیهای موجود در بخش کشاورزی کشور بیش از حد تصور ما است، اظهار داشت: وقتی تولیدکننده گندم آبی در سال جاری بیش از ۱۲ تن در هکتار محصول تولید میکند، در حالی که متوسط تولید در کشور حدود سه تن است، این نشاندهنده عدم استفاده ما از ظرفیتهای داخلی است.
محمود حجتی خاطرنشان کرد: در برنامه اقتصاد مقاومتی که توسط کارشناسان خبره و با همکاری تولیدکنندگان تهیه شد، متوسط تولید گندم آبی در افق تولید، ۴/۵ تن پیشبینی شد، اما امروز میبینیم که تولیدکننده نمونه ما سهبرابر این میزان را تولید کرده است که این نشاندهنده قابلیتهای ما در بخش کشاورزی است و اگر بتوانیم متوسط تولید پایدار این محصول را به ۴/۵ تن برسانیم، برای همیشه ایمن خواهیم شد.
وی با تأکید بر اینکه با حمایت از تولید و افزایش بهرهبرداری قادر خواهیم بود قیمت تمامشده محصولات را کاهش دهیم، به افزایش تولید ۷۰۰ هزار تنی نیشکر در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره کرد و یکی از دلایل این افزایش را حمایتهای دولت از زنجیره تولید عنوان کرد.
حجتی با بیان اینکه نارساییهای موجود در بخش آنچنان زیاد هستند که هرچه دولت پشتیبانی کند نیز باز نارسایی و کمبود وجود خواهد داشت، به اهمیت بالای خدمات پیش از تولید، در حین تولید و پس از تولید اشاره کرد و ادامه داد: ناپایداری در تولید زمانی بهوجود آمد که حمایتها برداشته و حساسیتها کم شد.
وی تصریح کرد: تولید چندبرابری محصولات توسط تولیدکنندگان نمونه نشان میدهد که ما در حال حاضر با مصرف همان میزان آب، وقت، انرژی و نیروی کار آنطور که باید نمیتوانیم به بهرهوری برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: با استفاده از دانش و دستاوردهای نوین بشری در حوزه کشاورزی که تاکنون کمتر از آن بهرهمند شدهایم، خواهیم توانست کشاورزی را با وجود تمامی محدودیتها با توجه به نیروی انسانی توانمند موجود در کشور ارتقاء دهیم.
حجتی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه موجود در کشاورزی کشور در حال هدر رفتن است، از مشکلات موجود در این حوزه را وجود حجم زیادی اراضی خرد و عدم توانایی مالی کشاورزان دانست و اظهار امیدواری کرد که با طرحهای در دست اجرا، در جهت ارتقاء بهرهوری آب و افزایش تولید محصولات گلخانهای بتوانیم آنطور که باید، به بهرهبرداران کمک کنیم.
وی با اشاره به اهمیت زیاد انتقال یافتهها تأکید کرد: باید بتوانیم امکانات و تجهیزات را برای حل مشکلات به دل مزرعه ببریم.
حجتی اظهار داشت: تراز تولید و واردات غذایی کشور در سال ۹۲ منفی هشت میلیارد دلار به نفع واردات بوده است، در حالی که میتوانیم با صیانت از منابع پایدار، این رقم را به صفر برسانیم./
کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی