باتوجه به بارندگی های یک ماه اخیر در کشور زمینه طغیان زنگ گندم فراهم شد و دیروز نخستین گزارش از حضور این بيماري در مزارع گندم دهلران واقع در استان ایلام به سازمان حفط نباتات ارسال شده و با توجه سرعت در شیوع این بيماري گندم کاران کشور باید برای مبارزه با آن آماده باشند.
به گزارش کشت ورز به نقل از ایانا، مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، افزود: زنگ گندم شناسایی شده احتمالا از آفریقا و کشورهای اتیوپی، یمن، کنیا و سودان با حرکت توده های هوایی به ایران رسیده است و مزارع گندم استان های جنوبی، جنوب غرب و غرب را تهدید می کند.
کرامت الله اکبرپور با تاکید بر اینکه با ادامه بارندگی ها طغیان این بيماري در کشور قوت می گیرد، گفت: بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی در هفته های آینده و روزهای ابتدایي فروردین، شاهد ورود سامانه های جدید بارشی در کشور هستیم که بر احتمال طغیان این بيماري مي افزايد.
وی از گندم کاران خواست به طور مداوم مزارع خود را رصد کنند و در صورت مشاهده آلودگی سریع وارد عمل شوند.
اکبر پور با تاکید بر اینکه در صورت بی توجهی به مبارزه با این بيماري منطقه به کانون آلودگي تبدیل خواهد شد، افزود: وقتی منطقه ای به کانون تبدیل شود به دلیل گستردگی در شیوع و سرعت پيشرفت بيماري علاوه بر اینکه تمام محصول از بین می رود، پاک سازی آن منطقه نيز زمان بر خواهد بود.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور در پاسخ به اینکه آیا سموم لازم برای مبازره با این بيماري تهیه شده است، گفت: سموم مورد نیاز به اندازه کافی آماده و در تمام نقاط کشور توزیع شده است و اما آنچه اهمیت دارد هوشیاری کشاورزان در شناسایی سریع این بيماري است.
اکبرپور خاطرنشان کرد: ایران به شکل بومی نوع خاصی از زنگ گندم که از درختچه های زرشک منتقل می شود را دارد و کشاورزان با علایم این بیماری کاملا آشنا هستند، اما سازمان حفظ نباتات نیز بسترهاي مراقبت و پيش آگاهي خود را در استان ها فعال کرده است تا تمام مزارع به طور دوره ای رصد شوند.
وی در تشریح این بیماری اظهار کرد: این بیماری ابتدا روی برگ های جوان پوستولها (Pustules) یا جوشهای اوردیا (Uredia) زرد رنگ تشکیل میشوند. اندازه هر جوش حدود ۱-۰/۵×۰/۵-۰/۳ میلیمتر بوده که به تدریج به هم متصل و به صورت خطی یا نواری به موازات رگبرگ ها، هر دو سطح برگ را فرا میگیرند.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از احتمال شیوع بيماري سيپتوريوز و فوزاريوم خوشه نيز در مزارع حاشیه جنوبي زاگرس و شمال البرز خبر داد و گفت: در صورتی که کشاورزان نسبت به شیوع این بیماری در مزارع خود مشکوک شدند، ضمن اطلاع به جهادکشاورزی محل خود، مبارزه را آغاز کنند.
کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی