کشت ورز - گیاهان و سایر جانداران برای تحمل تغییرات دمایی از روش های گوناگونی استفاده می کنند که یک پژوهش نوین نشاندهنده آن است که گل ها در حال تغییر رنگ خود بر اثر گرمایش زمین هستند.
به گزارش کشت ورز، به نقل از IE گرمایش زمین مسئله ای است که باید با آن کنار بیاییم و همه تلاش ها در جهت کاهش آن کافی به نظر نمی رسد. پژوهش ها نشان می دهند تعدادی از گونه های گل در حال توسعه رنگدانه ها در گلبرگ های خود هستند تا به این وسیله از دانه های گرده خود در مقابل تابش بیشتر اشعه فرا بنفش و کاهش ازن محافظت نمایند. این مطالعه نشان می دهد گل ها این فرآیند را از سال ۱۹۴۱ شروع نموده اند. در یک آزمایش تعدادی حدود ۱۲۳۸ نمونه گیاهی از ۴۲ گونه مختلف گل از سال ۱۹۴۱ تا ۲۰۱۷ بررسی شده اند تا مشخص گردد که رنگدانه آنها نسبت به موقعیت مکانی در مناطق استرالیا، اوراسیا و آمریکای شمالی تفاوت رنگی دارد یا خیر.
عکس های ثبت شده از یک گونه طی سالیان مختلف به وسیله دوربین های حساس به نور فرا بنفش نشاندهنده اختلاف در رنگ گل ها طی این سال ها بوده است. رنگدانه ها در کل سطح جهان در این مدت به میزان ۲ درصد افزایش نشان داده اند. اما گل هایی که دارای دانه گرده بودند و در معرض تابش نور فرا بنفش قرار داشته اند این میزان مقداری متفاوت بوده است. این پژوهش نشانگر آن است که گونه های در معرض تابش با کاهش ازن بیشتری روبرو شده اند و افزایش رنگدانه آنها هم بیشتر بوده است. پژوهشگران معتقدند: در گونه هایی که پرچم آنها در گلبرگ محافظت می شود با افزایش دما رنگدانه ها کمتر می شوند.
در مجموع این پژوهش نشان داد که گل ها برای مراقبت از دانه های گرده خود در حال افزایش رنگدانه ها هستند، اما به دلیل افزایش رنگدانه ها، نور فرا بنفش بیشتری هم دریافت می کنند که می تواند به گرمای بیشتر دانه گرده و کاهش فعالیت زیستی آن شود. پژوهش مذکور نشان داد گرمایش جهانی می تواند گرده افشانی را تحت تاثیر قرار دهد و بر تولیدمثل گیاهان تاثیرگذار شود. این نخستین مطالعه ای است که چنین نتایجی را برملا می سازد و مطالعات قبلی روی گونه های خاصی از پرندگان بوده که نشانگر تاثیر افزایش دما بر ملانیسم یا سیه چردگی آنها می باشد.
کشت ورز _ وقتی در خلال فصل رشد گیاهان از علف کش استفاده می کنیم نگرانی عمده کشاورزان جابجایی و انتقال علف کش به گیاهان زراعی حساس به علف کش ها می باشد. یکی از علل معمول این مسئله باد می باشد، اما در عین حال شب با هوای بدون ابر و صاف هم می تواند به این پدیده منجر شود. به این مسئله مشکل ساز وارونگی دمایی یا اصطلاحا بادبردگی علف کش هم می گویند.
مندی بیش، پژوهشگر ارشد در دانشگاه میسوری می باشد. او اعتقاد دارد در زمانی که هوا به سطح زمین نزدیکتر است نسبت به هوای بالاتر دمای کمتری داشته و خنک تر است که باعث می شود دما وارونه شده و در نتیجه توده هوای پایدار ثابت باقی بماند.
بیش می گوید: مشکلی که در زمان وارونگی رخ می دهد این است که باد کافی برای ترکیب کردن یا پراکندگی قطرات علف کش وجود ندارد، در نتیجه قطرات در شرایط وارونگی در توده هوای پایدار باقی مانده و می تواند به صورت معلق در هوا قرار گرفته و پراکنده نمی شوند. من به آلودگی یا مه دود موجود در شهرهای بزرگ برای نمونه اشاره می کنم چون مثال خوبی است. ذرات آلاینده نمی توانند پراکنده شوند چون در توده هوای پایدار گیر افتاده اند و در نتیجه وارونگی رخ می دهد. در حالت معلق شدن، ذرات تحت تاثیر وزش افقی باد به سوی مناطق هدف قرار می گیرند. پیش بینی وارونگی می تواند سخت باشد ولی بیش می گوید شرایط هوایی صاف و آرام بهترین نشانه وقوع این حالت هستند.
چیزی که ما می خواهیم به مصرف کنندگان سموم کشاورزی بگوییم این است که وقتی وارونگی شکل می گیرد، آنها به کار بردن سموم را کمی قبل از غروب خورشید و در بعد از ظهرهایی با هوای صاف اجرایی کنند. در نتیجه هر زمانی که دیدید ابرها شروع به محو شدن کرده و باد کم شده است، زمانی عالی برای سمپاشی است، اما در واقع ممکن است یکی از بدترین زمان ها برای سمپاشی هم باشد. تهیه یکی از مخازن دودزای موجود در بازار هم می تواند راهکار خوبی باشد، مثلا اگر ابر ناشی از دود به مدت زیادی باقی ماند می تواند نشانه ای از شکل گیری وارونگی باشد.
کشت ورز - سازمان خواربار جهانی (فائو) طی اعلام هشدار به کشورهای جهان که مشغول کنترل بیماری کرونا هستند، اعلام کرد کشورهای جنوب و جنوب غرب آسیا ناچارند به صورت همزمان با کرونا و آفات گیاهی مبارزه نمایند. این سازمان خاطرنشان می سازد که هجوم آفات می تواند باعث افزایش گرسنگی در منطقه شده و کسب درآمد میلیون انسان را نیز به خطر بیاندازد.
به گزارش کشت ورز و به نقل از فائو، هجوم انبوه ملخ های صحرایی به پوشش گیاهی کشورهای مانند ایران و پاکستان طی چند ماه گذشته باعث خسارت های بسیاری شده است. این آفت موجب تهدید تولیدات کشاورزی کشور هند نیز خواهد شد. این نوع هجوم ملخ در مدت بیش از یک نسل گذشته سابقه نداشته است.
در شرایطی که تاثیر منفی تعطیلی ها به دلیل مبارزه با کرونا بر کشورهای این مناطق مشهود بوده است، همزمان شدن بروز آفت گیاهی می تواند سبب افزایش دردسر برای کشاورزان و اقتصاد این مناطق گردد.
جونگ جیم کیم معاون رییس دفتر منطقه ای فائو در آسیا و اقیانوسیه معتقد است: "نباید خسارات وارد شده بر زندگی و معیشت افراد که بر اثر این دو بحران ایجاد شده را دست کم گرفت. این منطقه هم اکنون نیز دارای بیشترین جمعیت افراد دچار سوء تغذیه در جهان است. او همچنین می افزاید: همانطور که به مبارزه برای جلوگیری از گسترش کرونا ادامه می دهیم باید برای این مناطق تمهیداتی در نظر بگیریم تا از بروز آفت نیز جلوگیری نماییم".
ملخ صحرایی آفتی مخرب
این نوع آفت می توانند بخش بزرگی از پوشش گیاهی شامل درختان، گیاهان زراعی و ... را خورده و حتی به مزارع سبزی و درختان میوه نیز حمله می کنند. گله بزرگ ملخ ها معادل یک کیلومتر مربع را اشغال کرده و شامل حدودا ۸۰ میلیون ملخ می شوند. کارشناسان فائو برآورد کرده اند که تعداد ملخ ها در فصل های بارانی پیش رو در جنوب آسیا تا ۲۰ برابر هم افزایش یابد. فائو در حال بررسی روند حرکتی این آفت در کل مناطق آفریقا، آسیا و خاورمیانه است.
به گزارش کشت ورز به نقل از فائو، جونگ اون کیم معاون رییس دفتر منطقه ای فائو در مناطق آسیا و اقیانوسیه اعلام داشت: "فائو به حمایت های خود از کشورهای عضو در برابر این تهدیدات و سایر خطرات ادامه می دهد. ما با هم و برای نسل های فعلی و آینده از این چالش ها عبور خواهیم کرد."
افق ده ساله کشاورزی جهان تعیین شد
طی گزارشی از سفیر ایران در فائو افق ده ساله کشاورزی جهان تعیین گردید.
به گزارش کشت ورز به نقل از یانا،طبق افق تعیین شده ده ساله برای کشاورزی جهان، سه عامل قیمت جهانی انرژی، تغییرات جمعیت و اقتصاد کلان و نرخ رشد اقتصادی در اولویت قرار دارند. به گفته این بررسی، کووید ۱۹ و تحولات برآمده از آن بر دو بخش عرضه و تقاضا تاثیرگذار خواهند بود.
چشمانداز ۱۰ ساله کشاورزی جهان ترسیم شد. در گزارشی که نتیجه همکاری مشترک بین سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) است، بر این نکته تاکید شده است که تامین امنیت غذایی از مسیر تجارت عبور میکند و بدون انجام پیشبینیهای غیر واقعبینانه، تحلیل خود را بر فرضیات کلیدی خاصی که ممکن است در محیط اقتصاد کلان طی ۱۰ سال آینده اتفاق بیفتد، استوار کرده است. از یک نگاه کلی، این گزارش میتواند برای کلیه کشورها در سطح جهانی، منطقهای و ملی به منظور شناخت روند تحولات کشاورزی و محصولات غذایی و داشتن تصویری جامع و کلان مفید باشد. از این رو برخی نتایج کاربردی این پژوهش در حوزه سیاستگذاری کشاورزی و غذا در کشورهای در حال توسعه، با تاکید بر وضعیت کشاورزی در ایران میتواند قابل استفاده باشد.
کشت ورز - این روزها که جهان با شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند، درختان موز نیز با شیوع بیماری فوزاریوم در سراسر جهان روبرو شده است.
موز که اولین محصول جهانی شده در دنیای مدرن محسوب گردیده، تجارت آن به حدود ۱۳۰ سال قبل بازمی گردد و همچنین به عنوان میوه صادراتی شماره یک در سطح جهانی شناخته می شود، این روزها با بیماری قارچی فوزاریوم ویلت روبرو گشته است. نوعی از این آفت برای نخستین بار دو دهه پیش در تایوان شناسایی شده بود که پس از آن به کل آسیا، خاورمیانه و سپس آفریقا گسترش یافت و در اواخر سال گذشته به آمریکای جنوبی و کلمبیا رسید.
طبق نظر فائو این آفت یکی از خطرناکترین و مخرب ترین آفات گیاهی است و قرنطینه مزارع برای مقابله با گسترش آن توصیه می شود. این قارچ با آلوده نمودن خاک امکان گسترش پیدا می کند و معمولا امیدی به ریشه کنی آن وجود ندارد.
به گزارش کشت ورز، صنایع موز در منطقه آمریکای لاتین در تلاش هستند تا مزارع خود را با تهدید قارچ فوزاریوم وفق دهند.
بنا به نظر خوان خوزه پونس مسئول هماهنگی اتحادیه های موز کشور اکوادور، کشاورزان در حال وفق دادن خود با تهدید این بیماری هستند و تدابیر محافظتی شدیدی برای مقابله با آن به کار رفته است.
وی افزود: بیش از ۸۰۰۰ تولیدکننده در کشور اکوادور باید کنترل های امنیت زیستی بهتری داشته باشند تا به درختان موز آنها آسیبی وارد نشود.
تولید موز مدتیست که از عوامل گوناگونی چون تغییرات جوی، تخریب محیط زیست، فشار فروشندگان در تعیین قیمت ها و دستمزد کارگران تحت فشار قرار گرفته است. اکوادور بزرگترین صادرکننده موز جهان نیز در مرکز این چالش واقع شده است. این کشور سال گذشته حدود ۲۰ میلیون تن موز که معادل یک سوم صادرات این محصول است را در سطح جهانی برعهده داشته است.
کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی